flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про режим роботи суду в умовах воєнного стану з 09 березня 2022 року

10 березня 2022, 09:42

У зв’язку із введенням з 24 лютого 2022 року воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», відповідно до статті 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи рішення Ради суддів України від 24 лютого 2022 року №9 та рекомендації Ради суддів України від 02 березня 2022 року щодо роботи судів в умовах воєнного стану, на виконання рішення зборів суддів Козівського районного суду Тернопільської області від 09 березня 2022 року та з метою вжиття невідкладних заходів для забезпечення безперебійного функціонування Козівського районного суду Тернопільської області головою суду видано наказ від 09.03.2022 року № 8-З відповідно до якого:

  1. Забезпечити роботу Козівського районного суду Тернопільської області в умовах воєнного стану шляхом здійснення розгляду термінових справ, зокрема, пов’язаних із питаннями обороноздатності держави, забезпеченням режиму воєнного стану, мобілізації, розглядом клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження та інших питань, які потребують термінового вирішення.
  2. Тимчасово (на час воєнного стану) обмежити допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.
  3. Зважаючи на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через задіяння до функціонування критичної інфраструктури, вступ до лав Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв'язку з небезпекою для життя розгляд адміністративних та цивільних справ, справ про адміністративні правопорушення та кримінальні справи, де особи не утримуються під вартою, або не сплили строки тримання їх під вартою продовжити без участі учасників провадження в приміщенні Козівського районного суду Тернопільської області.
  4. Справи розглядаються без участі учасників провадження за наявності обов’язкової письмової згоди сторін адміністративного та цивільного процесу, учасників кримінального провадження, де особи не утримуються під вартою або не сплили строки тримання їх під вартою (окрім справ, де участь сторони є обов’язковою) та учасників проваджень у справах про адміністративні правопорушення. Така згода має бути викладена в письмовій формі та надіслана на офіційну електронну адресу суду: inbox@kz.te.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засобами поштового зв’язку (вул. Гвардійська, 2, смт. Козова, Тернопільська область, 47601); або здана особисто до канцелярії суду, що розташована на 1 поверсі будівлі суду.

В режимі відеоконференції зазначені вище справи розглядаються за наявності заяв учасників провадження про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та дотримання умов, викладених в абзаці першому цього пункту, з врахуванням режиму роботи суду в воєнний час. Наприклад, якщо в режимі відеоконференції розглянути справу виявив бажання лише позивач або його представник, суд розглядає справу виключно за умови отримання від відповідача або його представника відповідної заяви про розгляд справи у його відсутність.

  1. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  2. Допуск відвідувачів суду до канцелярії суду, що розташована на 1 поверсі, для подачі документів забезпечити з дотриманням мір безпеки з обов’язковою перевіркою та встановленням особи.
  3. Громадяни, які беруть участь в справах, перелічених в п.1 цього рішення допускаються до приміщення суду лише у супроводі працівника суду (помічника судді, секретаря судового засідання або судового розпорядника тощо).
  4. Рекомендувати громадянам та учасникам судових процесів:

- утриматися від відвідування приміщення суду;

- для подачі документів використовувати: офіційну електронну адресу суду: inbox@kz.te.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засоби поштового зв’язку (вул. Гвардійська, 2, смт. Козова, Тернопільська область, 47601);

- подавати заяви про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або подавати заяви про відкладення розгляду справ у зв’язку із воєнними діями.

 

Наказ голови суду від 09.03.2022 року №8-З в частині порядку здійснення судочинства в умовах воєнного стану введено в дію з 09 березня 2022 року.